Allt du behöver veta om att skicka paket

Allt du behöver veta om att skicka paket | Hurbuzz

Att hitta den optimala lösningen för att skicka paket i företaget kan kräva mycket tid, noggrann research och smarta val. Men möjligheten att slippa fundera över fraktavtal, pappersfakturor från flera olika fraktföretag och föråldrade bokningar via telefon som ofta leder till missförstånd. Hos moderna fraktföretag blir det enklare att välja det effektivaste fraktalternativet, oavsett om pris eller ledtider är det viktigaste för dig. Det ger dig tid att fokusera på det viktiga i ditt företag.

Om du tycker att det är komplicerat att skicka paket och pris är viktigt för dig, kan du enkelt testa onlinebaserade system. Det finns företag som inte tar ut någon månadsavgift eller någon annan fast kostnad – du betalar endast när du gör en bokning. Innan du sätter igång finns det dock en del information som är viktig att ta del av gällande hur det fungerar att skicka paket som företagare överlag.

Fraktavtal med logistikföretag

Fraktavtal kan vara krångliga att förhandla. Att bara ha fraktavtal med en enda leverantör är riskabelt. Om du har avtal med flera transportörer tar det tid att jämföra priser och ledtider. Bokningsprocessen ser också olika ut beroende på företag. Onlinebaserade företag förenklar hela processen för företagsfrakt och gör det enklare att skicka paket. En del företag har över 50 fraktavtal med några av branschens mest tillförlitliga och högst ansedda företag.

Skicka paket och pris

Priset på att skicka paket varierar med ett gäng faktorer. Hur stor din försändelse är, det vill säga vikt och volym på det du ska frakta, påverkar priset. Var dock noga med att ange rätt dimensioner och vikt på godset du vill frakta, eftersom det avgör priset. De flesta logistikföretag kontrollväger och mäter paketen vid upphämtning. När du räknar ut kostnaden för att skicka paket ska du inte glömma att inkludera den tid det tar att administrera hela bokningsförloppet. Använder du dig av ett digitalt TA-system blir det mesta smidigare, bland annat vid eventuella reklamationer. Välj ett företag som kan nås via telefon, e-post och chatt och hjälper dig om du har några frågor eller funderingar.

Skicka paket inom EU

Försändelsens destination påverkar också priset. När du ska skicka paket utomlands finns det mängder av etablerade postsystem och logistikföretag att välja mellan. Flera välkända transportörer inriktar sig på frakt inom EU, andra inrikes eller internationellt. Att skicka paket inom EU är ofta billigare än internationellt. Olika transportföretag fokuserar på olika områden och med ett bra TA-system kan du enkelt dra nytta av det.