Använd en pool värmepump i Uppsala för att bada i varmt vatten

Pool värmepump i Uppsala | Hurbuzz

Finns det något bättre än att få ta de första stegen ned i en uppvärmd pool? Skillnaden i upplevelse mellan en uppvärmd och en kall pool är enorm. Det är betydligt skönare att bada när vattnet inte är iskallt. Hur säkerställer man då att vattnet värms upp? Ett enkelt sätt är att använda en pool värmepump.

Vad är en värmepump?

Precis som namnet antyder så är det en pump som värmer upp poolen. Det finns olika typer av värmepumpar på marknaden. En del går att koppla ihop med husets värme, åtminstone om du redan har en värmepump installerad. En värmepump för pool kan även vara en helt separat enhet. Olika pumpar kan ha olika funktioner. De flesta kan du ställa in vattentemperatur på och en del har även en timer som gör att poolen värms upp automatiskt.

Behöver man alltid värma upp sin pool?

Nej, oftast sköter solljuset uppvärmningen av poolen. Det gäller åtminstone så länge som solen faktiskt lyser. Om du bor i Uppsala och har placerat din pool på ett fördelaktigt sätt kan du få många soltimmar och en varm pool. Det händer dock att dåligt och mulet väder hindrar solljuset från att värma upp poolen. Då kan poolen kännas kall nästa gång du ska bada. En pool värmepump passar perfekt när du vill kunna kontrollera vattentemperaturen på egen hand.

Olika typer av värmepumpar

Det finns flera valmöjligheter när det kommer till poolvärmepumpar. Ett vanligt sådant är luftvärmepumpar som är speciellt utvecklade för just poolen. I vissa fall finns det även elvärmare som kommer inkluderat. Just elvärmarna brukar bli dyra i drift, speciellt jämfört med många av alternativen. En populär värmepump som vi redan nämnt är den varianten som går att koppla upp till husets uppvärmningssystem. En av de saker man bör tänka på när man ska välja värmepump är verkningsgraden, oftast angett som ett COP-värde. En hög verkningsgrad innebär att värmepumpen är mer effektiv och kan värma mer med mindre energi.

Välj rätt värmepump för pool

Det är inte lätt att veta vad det är för värmepump man behöver. Det finns trots allt många saker man ska tänka på, både när det kommer till själva värmepumpen och även när det kommer till din pool. En stor pool med mycket vatten kräver en starkare värmepump, annars värms inte vattnet upp tillräckligt. Då kanske du måste välja en luftvärmepump istället för en elvärmare. Ett bra tips är att vända dig till ett företag som är specialister inom pooltillbehör. De hjälper dig gärna hitta den rätta värmepumpen för just din pool och dina behov.