Bröllopsringar i guld – för dig med gyllene hudton?

Bröllopsringar i guld - för dig med gyllene hudton | Hurbuzz

Att välja rätt smycken kan vara en knepig upplevelse. Att dessutom välja ut vigselringar som förhoppningsvis ska sitta där livet ut gör valet ännu svårare. Därför kan det vara bra att gå efter vissa tips och knep för att hitta en ring som passar dig och din personlighet.

Självklart är det viktigt att ta hänsyn till personligt tycke och smak när det kommer till att välja förlovnings- eller vigselringar. Ni ska bli glada varje gång ni tittar ner på handen och få den att enkelt matcha med dina kläder och övriga smycken. Andra faktorer utöver stil som spelar en viktig roll är budget, storlek och material, men för att minska ner alternativen ytterligare kan det vara en god idé att titta till din egen hudton. Att olika material passar olika bra med vissa hudtoner är ingen skröna, utan handlar om hur väl de olika nyanserna kompletterar varandra. Bröllopsringar i guld passar enligt denna teori till exempel bättre på en person med varm hudton, medan bröllopsringar i silver passar bättre på en person med kall hudton.

Hur vet man då vilken hudton man har?

Det finns flera sätt att avgöra vilken hudton du har. Börja med att leta efter ett område på din kropp där dina blodådror är synliga, handlederna är oftast ett passande område. Har du en kallare hudton kommer dina blodådror vara blåaktiga, medan en varm hudton har blodådror som drar åt det gröna hållet. Du kan också titta på hur din hud reagerar i solen. Om du lätt bränner dig har du antagligen en kall hudton och om får en snabb gyllenbrun färg utan att bränna dig har du oftast en varm hudton. Ett ytterligare sätt att få ett hum om din hudton är att titta på håret. Rödhåriga och blondiner är oftast kalla, medan brunetterna drar åt det varmare hållet när det kommer till hudton. Detta kan dock skilja sig från person till person och ska ses som generella råd.

Dags att välja ring

När du kommit fram till vilken hudton just du har kan det vara lättare att ta fram ett passande val av förlovnings- och vigselringar. Välj guld till din förlovningsring om du har en varm hudton då detta tenderar att komplettera de gyllene tonerna bättre och satsa på ringar i silver om din hud drar åt det kalla hållet. Detta knep kan du såklart även ta med dig i valet av andra smycken såsom halsband, ringar och örhängen. Tänk dock på att detta endast är ett tips för dig som är tveksam och inte vet hur du ska välja. Är du säker på vilket material, stil eller form som passar dig ska du såklart gå efter detta för att hitta ett smycke du verkligen gillar.