Dags att inreda ditt kök? Nedan följer 5 tips på hur du kan tänka

Fru Bohlin

Köket är mer än bara ett utrymme för matlagning och middagar, det är ett rum där en stor del av umgänget sker. Många tillbringar en stor del av fritiden i sina kök och ser det som hjärtat av hemmet. Då är det såklart viktigt att det är snyggt, fräscht och har alla de funktioner som du önskar. Oavsett om du planerar att totalrenovera eller bara vill göra några småändringar i ditt kök kommer förhoppningsvis de här 5 tipsen att bidra med härlig inspiration när du ska inreda ditt kök.

1. Viktigt med belysning

Att kunna välja belysning efter tillfälle är särskilt viktigt i ett kök. När du lagar mat gäller det att ha stark och riktad belysning så att du ser vad du gör, både vid arbetsbänkar och över spisen. När du däremot bara vill ta en drink runt köksön eller äta en mysig middag vid köksbordet är det bra att kunna dämpa belysningen och använda ett lite varmare ljus. Satsa på dimbara lampor och placera ut dem i olika nivåer för att skapa en härlig atmosfär.

2. Optimera kökets layout

Oavsett om du har ett stort eller litet kök gäller det att ta tillvara på ytorna på bästa sätt. Särskilt viktigt är det med arbetsytor där du kan förbereda dina måltider. Tänk också på att placera diskbänken så att den finns nära till hands när du behöver skölja grönsaker eller tvätta dina händer. Du vill inte behöva gå tvärs över köket varje gång du behöver vatten.

3. Praktiskt med en köksö

En köksö ger inte bara extra utrymme för matlagning och umgänge, utan fungerar också som dekorativ detalj i köket. De finns i en mängd olika modeller och utseenden för att du ska kunna hitta en som passar med just din stil. Välj en med hjul om du vill kunna flytta runt den.

4. Satsa på kvalitativ köksutrustning

När det kommer till att välja apparater och utrustning till köket är det bra att lägga lite extra fokus på kvaliteten. Även om det känns som stora kostnader för stunden kommer en kvalitativ kyl och frys spara dig mycket pengar i det långa loppet. Inte bara när det kommer till livslängden, utan också rent energimässigt. En bra kyl och frys drar inte lika mycket energi som en av lägre kvalitet.

5. Ta hjälp av en inredningsdesigner

Sist men inte minst – ta hjälp av en inredningsdesigner när du vill inreda kök för att få tips och hjälp i hur du kan göra det bästa möjliga av ditt utrymme. De är experter på det de gör och vet vad som fungerar och inte fungerar, de kan hjälpa dig att inreda kök i Stockholm och oavsett om du vill bygga ett helt nytt kök eller endast förändra några detaljer så tar de fram förslag efter dina önskemål och behov.