Därför ska du lämna in din Chopard för service

Chopard Imperiale Chrono | Rob Engstrom

En exklusiv klocka är en klenod som behöver tas väl om hand för att behålla sin precision och stå emot tidens tand. Därför är det viktigt att lämna in din Chopard för service med jämna mellanrum ー mekaniska/automatiska ur bör servas cirka vart femte år. Här får du veta mer om vad som väntar när du lämnar in din Chopard hos en urmakare för klockservice.

Varför ska du lämna in klockan för service?

Det finns flera anledningar till varför du bör lämna in din Chopard för service. Genom att serva klockan förlänger du livslängden på ditt armbandsur och garanterar att den fungerar som den ska. Dessutom säkerställer du till att inga slitna delar skadar andra komponenter inuti klockan vilket leder till högre reparationskostnader längre fram.

Det här ingår alltid när du servar klockan hos en seriös urmakare

  • rengöring av urverk
  • polering av boett
  • polering av glasring
  • polering av länk
  • byte av klockans samtliga packningar.

Under en Chopard-service undersöks även alla delar och slitna komponenter byts ut. Urverket oljas och tiden justeras enligt tillverkarens riktlinjer. Är någon del trasig utförs en reparation.
En Chopard-urmakare ger dig ett skriftligt kostnadsförslag innan servicen påbörjas.

Lämna in din Chopard hos rätt urmakare

När det är dags att lämna in din Chopard för service är det viktigt att du väljer en auktoriserad Chopard-återförsäljare för att garantin ska gälla. Chopards garanti täcker alla eventuella tillverkningsfel inom två år för nya klockor och ett år om klockan lämnats in för service.

Så tar du själv hand om din Chopard

Även om du lämnar in din Chopard för service är det viktigt att du underhåller ditt exklusiva armbandsur.

Så här tvättar du din vattenresistenta klocka

Se till att kronan och tryckknapparna är korrekt infällda eller skruvade beroende på modell. Chopard rekommenderar att klockan tvättas med flytande tvål och sköljs under rinnande vatten, speciellt om den ofta utsätts för saltvatten. De rekommenderar inte att kemiska produkter används för att rengöra klockan eftersom armbandet och de vattentäta packningarna kan skadas.

OBS! Smyckesmodeller med avtagbara, rörliga delar är inte vattentäta.

Testa packningarna

Testa Chopard-klockans säkerhetspackningar hos ett officiellt servicecenter en gång om året, gärna innan badsäsongen för att säkerställa att klockan är vattentät. Det rekommenderas även om klockan fått en ordentlig stöt.

Generella råd

  • Undvik att placera klockan nära ett föremål som avger magnetfält som en tv, högtalare eller en handväskas magnet eftersom det kan påverka klockans precision.
  • Undvik att sänka ner läderarmbandet i vatten.
  • Undvik all kontakt med sura ämnen som kan finnas i parfymer, hudkrämer och makeup-produkter.