Hur du ansöker om ett privatlån

Hur du ansöker om ett privatlån | Hurbuzz

Att göra en ansökan om lån idag jämfört mot förr har blivit betydligt enklare. Då var det ett måste att boka ett möte på banken tillsammans med sin banktjänsteman där du var tvungen att fylla i en låneansökan och tillsammans gå igenom din privata ekonomi. Därefter skapades en lånekalkyl med noga uträkningar efter dessa uppgifter innan du kunde få igenom ditt lånelöfte.

Idag är det som tur är betydligt enklare och många av bankerna erbjuder tjänster på nätet där du kan ansöka om ett lån. Det kan handla om pengar till en ny bil, en resa eller att du vill renovera hemma. Det finns mängder av bra jämförelsesajter som hjälper dig att sortera ut de långivare med bäst villkor för just dig. Processen för hur du ansöker om ett privatlån kan skilja sig lite åt beroende på vart du vänder dig, men i stort sätt ser det ut enligt stegen nedan.

  1. Börja med att göra en ansökan. Beroende på vilka tjänster långivaren erbjuder så kan detta göras på olika sätt. Antingen kan du göra en ansökan via nätet, telefon eller genom att gå direkt till baken.
  2. Var beredd på kreditupplysning. När du skickat in din ansökan om privatlån kommer det att göras en kreditupplysning på dig. Där granskar de om du har några eventuella betalningsanmälningar, andra lån eller hur din ekonomi ser ut i övrigt.
  3. Vänta på dina lånehandlingar. Idag brukar det gå så snabbt som 24 timmar innan du får svar efter att långivaren genomfört en kreditupplysning på dig. Om du blivit godkänd för ett lån är det bara för dig att tacka ja så kommer långivaren att skicka ut dina lånehandlingar direkt till dig. Erbjudandet är ofta giltigt i 30 dagar, så innan du har skrivit på pappret och skickat tillbaka det har du inte bundit dig till något. Var noga med att kontrollera att alla uppgifter på lånehandlingarna stämmer innan du skickar in dem.
  4. Pengarna kommer in till ditt konto! Strax efter att långivaren mottagit de undertecknade lånehandlingarna kan förvänta dig pengarna på ditt konto.

Processen att ansöka om lån har alltså blivit betydligt enklare idag och det krävs inte särskilt många steg innan det är godkänt. Var dock alltid noga med att gå igenom din ekonomi innan du bestämmer dig för att ta ett lån och ta inga förhastade beslut. Ta också hjälp av de många jämförelsesajter som finns tillgängliga online idag för att se vilken långivare som passar dig och dina önskemål bäst.