Hur du använder dig av ett bemanningsföretag i Göteborg för att jobba som student

Bemanningsföretag i Göteborg för en student | Hurbuzz

Har du börjat studera, eller funderar du på att börja plugga i Göteborg? Då kommer du snabbt att bli medveten om hur kostsamt studentlivet kan vara. Det gäller i allra högsta grad om du vill kunna ha ett socialt liv i samband med studierna. Vi går igenom steg för steg hur du kan göra för att jobba även när du studerar.

1. Börja med att skapa ett konto

Ett bemanningsföretag är ett företag som hjälper andra bolag med bemanning. De ser med andra ord till att det alltid finns folk som arbetar med vissa tjänster. Exakt vad dessa tjänster är kan variera enormt, från kassapersonal till HR-personal, sekreterare, servitörer och mycket mer. En av de första sakerna du kan göra för att börja arbeta som student är att skapa ett konto hos ett bemanningsföretag. Det finns flera bemanningsföretag i Göteborg för en student att välja mellan, vissa är fokuserade på bemanningstjänster för specifika branscher.

2. Prata med en handläggare

Det är alltid en god idé att hitta en person inom företaget som du får en personlig kontakt med. Detta hjälper dig inte bara när du ska söka jobb eller få jobb tilldelade till dig. Ju bättre de känner dig, desto enklare blir det att hitta en bra matchning till dig också.

3. Hitta ett passande jobb

Det finns otaliga jobbmöjligheter på västkusten, inte minst i en storstad som Göteborg. Försök att hitta ett jobb som passar din utbildning. På så sätt kan du få användning av dina kunskaper även i praktiken. Det kan även vara bra att ta ett jobb som inte alls har något med din utbildning att göra. Det kan vara ett jobb som är enklare att utföra och där du får goda möjligheter att koppla av från pluggandet.

4. Jobba inte för mycket

Om du tar ett studielån eller får studiebidrag, kom ihåg att det finns ett tak för hur mycket du får tjäna. Gränsen kallas för fribeloppet och om du tjänar mer än fribeloppet kommer ditt bidrag och ditt lån att minska. Du kan till och med bli tvungen att betala tillbaka en del av lånet/bidraget.

5. Kom ut på arbetsmarknaden tidigt

För de flesta finns det ett tydligt syfte med studierna – att skaffa ett passande jobb. En av de största fördelarna med att ansluta sig till ett bemanningsföretag i Göteborg är att du snabbt kan börja jobba efter studierna. Du får bättre möjligheter att hitta ditt drömjobb direkt.