Hur du bör tänka när du ska välja förstoringslampa

Hur du bör tänka när du ska välja förstoringslampa | Hurbuzz

Inkluderar dina arbetsuppgifter hantering av väldigt små delar eller liten text kan en lampa med förstoringsglas vara ett bra hjälpmedel. Den kommer inte bara förse dig med utmärkt ljusflöde, utan hjälper dig också att se de delar eller den text du arbetar med bättre.

En förstoringslampa kan ställas in med olika förstoringsgrad beroende på hur mycket större du behöver att delarna eller texten ska bli. De kommer ofta med en justerbar och flexibel arm som gör att du enkelt kan placera den där du vill att den ska vara, utan att behöva sträcka dig eller belasta din kropp i onödan. Nedan följer några av de saker du bör ha i åtanke när du ska välja förstoringslampa med belysning till din arbetsplats.

Med eller utan LED

Idag tillverkas många lampor med LED för att erbjuda hög prestanda, men till låga drift- och underhållskostnader. Även en förstoringslampa kan komma med LED och passar utmärkt för arbeten där du behöver utföra uppgifter med en hög grad av precision. Det är viktigt att du ska kunna se tydligt utan att anstränga ögonenen och att din stol och ditt bord är rätt justerade för att erbjuda dig en bra ställning och en ergonomisk arbetsplats.

Storleken på glaset

Lampor med förstoring kommer även i olika storlekar. Välj en modell med det visningsfält, alltså området som syns genom förstoringsglaset, som passar för det du ska arbeta med. Själva glaset bör också vara tillräckligt stort för att du ska kunna använda båda ögonen.

Olika typer av tillbehör

Beroende på hur dina arbetsuppgifter ser ut och vilken den största anledningen är till varför du behöver använda förstoringsglas finns det olika typer av tillbehör som passar mer eller mindre bra. Du kan till exempel välja om du vill att din förstoringslampa ska komma med ett fäste som är anpassat för att sättas fast i bordet eller om den ska vara utrustad med golvstativ. En del lampor är även designade för att fästas i väggen. Ett annat typ av tillbehör är tilläggslinser. Dessa kan vara nödvändiga att montera på primärlinsen på din lampa för att få ökad förstoring. Välj den förstoringsgrad som passar bäst för dina arbetsuppgifter. Låg förstoring passar för de som inte behöver komma nära de riktigt små detaljerna, men som fortfarande vill att kanterna är skarpa. Med en ökad förstoring blir kanterna lätt suddiga, men du kommer tydligt och klart kunna se alla små detaljer.

Med dessa aspekter i åtanke kommer det förhoppningsvis bli lättare att välja rätt lampa med förstoring till din arbetsplats. Sedan är det bara att börja njuta av dess många fördelar, både vad gäller din arbetsställning och din produktivitet.