Hur du hittar ett par perfekta diamantörhängen i Stockholm

Diamantörhängen Stockholm

Ett par vackra diamantörhängen är en perfekt sak att unna sig själv eller ge bort i gåva till någon du tycker om. De kan bäras både till vardags och till fest, och ger dig genast den där eleganta och klassiska looken. Dock kan det vara svårt att veta hur du ska tänka när det är dags att välja ut ett par diamanter. De kommer i en mängd olika stilar och slipningar, men också i olika prisklasser. Genom att noggrant ta varje detalj i beaktning kommer du slutligen få ett par örhängen som du kommer ha glädje av hela livet. Nedan följer en mängd tips på hur du ska tänka för att hitta dina perfekta diamantörhängen i Stockholm.

Steg 1: Bestäm en budget. 
Innan du besöker en juvelerare är det en god idé att bestämma dig för hur mycket diamanterna får kosta. På så sätt kommer juveleraren kunna presentera passande alternativ och på så sätt göra valet något mindre komplicerat. Kika gärna runt för att skapa dig en uppfattning om vad diamanter i den storlek du är ute efter kostar.

Steg 2: Välj form. Diamanter kommer i en mängd olika slipningar och örhängen är ett smycke som går att skräddarsy i princip hur som helst. Därför är det viktigt att du har en idé i huvudet om hur du vill att dina örhängen ska se ut. Ska de vara droppformade eller fyrkantiga? Önskar du en hängande eller inte hängande diamant? Hellströms Guld har butik i Stockholm där du kan skapa ett smycke som ingen annan bär. I deras studio för tillverkning skapar de unika former i tidlös design. Går du i bröllopstankar kommer de även kunna hjälpa dig i valet av förlovningsring.

Steg 3: Välj färg på diamanten. Vitt är det vanligaste valet av färg på diamantörhängen, men det finns även gula, svarta, rosa och blå diamanter. De varierar mycket i pris så se till att välja en modell som passar din budget.

Steg 4: Välj carat. När man pratar om en diamants carat handlar det om dess vikt och nödvändigtvis inte dess storlek. Ett par örhängen med 0,5 ct passar utmärkt som fina vardagsörhängen medan de lite tyngre blir mer iögonfallande och passar bättre för speciella tillfällen.

Steg 5: Välj fattning. När du slutligen bestämt dig för hur diamanten ska se ut är det dags att gå över till fattningen. Föredrar du silver, rött eller vitt guld? Fattningen är det som håller diamanten på plats och kan även den ha olika design. Man brukar säga att guld passar bättre med varmare hudtoner och mörkt hår, medan silver passar bättre mot en kallare hudton och ljusare hår. Välj dock det alternativ som du själv tycker att du passar bäst i!