Hur du planerar en konferens med både nytta och nöje

Hur du planerar en konferens med både nytta och nöje | Hurbuzz

För vissa kan det vara höjdpunkten på året, medan det för andra kan vara ren och skär ångest. Konferensen. En tillställning som ska förena nytta och nöje och samtidigt försöka få personalen att lära känna varandra på ett djupare plan. Det är en stor uppgift att ta på sig att organisera ett sådant arrangemang och därför kan det behövas en del tips för att lyckas.

Nedan följer en guide över vad du kan tänka på om du har fått i uppgift att planera en konferens som ska vara både lärorik och rolig.

Skapa rätt förväntningar


Se till att personalen är med på noterna och vet vad de kan förvänta sig inför konferensen. Att vara alltför hemlig och inte berätta något om vad som väntar kan skapa förväntningar som sedan slutar i besvikelse. Tror personalen att de ska åka på semester och du planerar aktiviteter som grupparbeten och föreläsningar kan det vara bra att göra dem medvetna om detta. Berätta att det faktiskt är en jobbkonferens där ni har möten och föreläsningar inbokade, men att ni även kommer hitta på en del avslappnade aktiviteter. Det kan dock vara kul att komma med några överraskningar, så hela schemat behöver såklart inte delas ut i förväg.

Planera i god tid


Se till att inte börja i sista stund när det är dags att planera för årets konferens. Roliga och spännande aktiviteter för företag är ofta eftertraktade och bokas på långt i förväg. Se därför till att boka upp dessa samt en bra lokal så fort ni vet vilka datum konferensen är planerad till. På så sätt behöver ni inte stå där några veckor innan och köra på det gamla vanliga schemat. Idag finns det mängder av roliga möteslokaler i form av biosalonger eller rum med djungeltema, det kommer garanterat göra succé. Överraska personalen med något annorlunda helt enkelt.

Jobba hårt men glöm inte att ha kul
 

Se till att personalen får ut något av konferensen och har ny kunskap och motivation när de lämnar den. Det är trots allt en av de stora anledningarna till varför man anordnar konferenser – att låta personalen få ny kunskap och skapa gemenskap i nya miljöer. Bjud in inspirerande föreläsare eller testa kreativa inlärningsmetoder. Glöm dock inte att bryta av med roliga aktiviteter och härliga middagar. Personalen ska längta efter att få åka på den årliga konferensen. Att boka en konferens i en härlig miljö eller i ett annat land kan ge otroligt mycket tillbaka, mycket i form av motivation hos medarbetarna.

Att planera väl och erbjuda något unikt och annorlunda är alltså nyckeln till en både lärorik och rolig konferens. Lycka till!