Hur du skaffar vattenskoter körkort

Hur du skaffar vattenskoter körkort | Hurbuzz

Vattenskotrar är fantastiska färdmedel där man har lyckats kombinera otrolig fart med en liten konstruktion. Därför är det inte svårt att förstå varför de är så populära. Trots att de kan köras i så snabba hastigheter får i princip vem som helst använda dem vilket såklart kan innebära en hel del säkerhetsrisker. Det gäller dels den som kör, men också andra personer som kan befinna sig på sjön

I Sverige finns ännu inget krav på körkort när det kommer till vattenskotrar vilket gör att personer helt utan kunskap om sjövett eller tidigare erfarenhet kan framföra detta fartvidunder. Dock erbjuds det både teoretiska och praktiska kurser för finns ännu inget krav på körkort när det kommer till vattenskotrar vilket gör att personer helt utan kunskap om sjövett eller tidigare erfarenhet kan framföra detta fartvidunder. Dock erbjuds det både teoretiska och praktiska kurser för förarbevis för vattenskotervattenskoter för dig som vill ta ansvar och säkerställa trygghet för både dig själv och personer i din omgivning. Nedan följer en guide om hur du ska gå tillväga. ansvar och säkerställa trygghet för både dig själv och personer i din omgivning. Nedan följer en guide om hur du ska gå tillväga.

  1. Hitta en utbildning

Det första du bör göra är att leta efter en bra utbildning som erbjuder ett kurstillfälle som passar dig. Navigationsgruppen erbjuder både praktiska och teoretiska kurstillfällen i Stockholm för att kunna boka för förarbevis för vattenskoter. Du behöver inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter för att gå kursen, det enda som krävs är att du är över 12 år.

  1. Välj ett passande kurstillfälle

Nästa steg är att välja ett kurstillfälle som passar dig. Navigationsgruppen erbjuder en mängd olika datum i Stockholm vilket gör att du med största sannolikhet kommer hitta ett tillgängligt alternativ som passar för dig. Kurserna är delvis baserade på NFB:s anvisningar för Förarintyg.

  1. Införskaffa litteratur litteratur

När du bokar en kurs för vattenskoter körkort kan du välja om du vill beställa litteratur. I Vattenskoterkurs – teori använder man sig av boken Vattenskoterkortet, medan man i Vattenskoterkurs – praktik använder sig av Båtkörkortet. Dessa kan du välja att få på plats eller hemskickade mot en kostnad.

Kursernas upplägg

Du kommer inte behöva göra någon typ av examination eller praktisk uppkörning, utan när du genomfört den teoretiska kursen får du ett intyg. Under 4 timmar kommer du bland annat att få lära dig om skoterns uppbyggnad och instrument, sjömanskap, säkerhetsutrustning, sjövägsregler och sjösäkerhet. Föreläsningar varvas med praktiska övningar så som att lära sig olika knopar.

För att gå Vattenskoterkurs – praktik krävs det att du gått den teoretiska kursen. Ni kommer börja med att repetera vissa teoretiska delar innan det är dags att öva körning i låg fart samt tilläggning. Kursen slutar med att ni får köra skotern i hög fart över fjärden i syfte att lära er att hantera skotern på ett säkert och hänsynsfullt sätt.

Att boka både teoretisk och praktisk kurs för vattenskoterkörning är att ta ansvar för säkerheten på sjön, både när det gäller dig själv och andra i din närhet. Genom att veta hur du ska bete dig på sjön och vilka regler som gäller kommer du minska risken för olyckor och skador.