Hur du väljer en förlovningsring

Nyligen gifta par som visar sin förlovningsring | Hurbuzz

Det är inte särskilt lätt att välja ut en förlovningsring. Den ska trots allt förhoppningsvis sitta på ditt finger hela livet ut och du ska gilla det du ser varje gång du tittar ner på den. Är du också en av dem som har svårt att släppa kontrollen och låta någon annan välja ut ringen åt dig? Då är det bättre att hjälpas åt och ta beslutet tillsammans.

 

Det finns en mängd olika återförsäljare, material, stenar och stilar att välja bland. Till slut kan det nästan kännas hopplöst att hitta en ring som du gillar. Misströsta dock inte! Nedan följer en guide som kan hjälpa dig att klura ut vilken som är den perfekta förlovningsringen för just dig.

 

Steg 1: Få inspiration från internet

Ett bra första steg för att skapa en uppfattning om vad du är ute efter är att titta på internet. Där finns alla världens ringar samlade på ett och samma ställe och du kan enkelt leta runt band olika stilar och prisklasser utan att känna dig stressad. Kika på olika återförsäljares webbplatser eller på inspirationssidor som Pinterest. Det kan hjälpa dig en bra bit på vägen och göra dig mer förberedd när du väl ska välja ut din ring hos juveleraren.

 

Steg 2: Ta hjälp av vänner och familj

Ett annat sätt att få inspiration på är bland vänner och familj. Kanske har din mormor en förlovningsring som du alltid älskat eller har du en vän som precis gått igenom processen att välja ut en ring? Ta hjälp av dina nära och kära och låt dem komma med tips och råd. På så sätt kan du även få chansen att testa ringen på ditt finger och se hur den passar på dig.

 

Steg 3: Storlekar och former


Stenarna som sitter på förlovningsringar kommer ofta i en mängd olika former och slipningar. Det finns bland annat briljantslipning, prinsesslipning, hjärtslipning, smaragdslipning, kuddslipning, droppslipning och ovalslipning. Ja, du hör ju – det finns ett antal utseenden att välja bland och det bara på själva stenen. Sedan ska du också välja material på själva ringen och hitta en storlek som passar dig. Ta god tid på dig och välj stil med omsorg. När du sedan har bestämt dig för dina favoriter vet du vad du ska titta extra efter hos juveleraren.

 

Steg 4: Skäm bort dig själv!

Detta är en symbol för er kärlek och du ska älska den i många år framöver. Självklart spelar budgeten en stor roll, men låt den inte spela huvudrollen.