Hur man skaffar en pool genom pool och spa butiken

Hur man skaffar en pool genom pool och spa butiken | Hurbuzz

Om du vill unna dig vardagslyx under sommaren finns det inget bättre än att skaffa en pool. Det ger dig möjlighet att snabbt ta ett svalkande bad och är alltid uppskattat av badsugna barn, ungdomar och vuxna. Det är helt enkelt något som både familj, släkt och vänner kan njuta av. Vi går igenom hur du kan använda dig av den lokala pool- och spabutiken för att skaffa en pool som passar just din situation.

1. Undersök dina förutsättningar

Det är inte ovanligt att en pool kostar från 200 000 kronor till 600 000 kronor. Priset beror på flera faktorer, bland annat vad det är för typ av pool. En stor pool innebär oftast även byggkostnader, antingen i form av nedgrävning, att en altan ska anpassas eller något annat som behöver göras. Ju mindre som behöver byggas och fixas, desto mindre kommer det att kosta i slutändan. Kostnadsmässigt är det stor skillnad på pool och spa. Detta gäller även tidsmässigt, ett spabad tar trots allt inte alls särskilt lång tid att installera jämfört med en pool.

2. Se över vart du ska placera poolen

Vilken pool ska du välja? Ett spabad kräver betydligt mindre jobb. En pool är perfekt att ha under varma sommardagar men kräver mer skötsel. Det finns även olika poolar, från ovanmarkspool till markpool. Varför inte satsa på ett swimspa? Det är en kombination av både pool och spa som oftast får plats i en bakgård. Denna pool ger både avslappning för vuxna och spännande badmöjligheter för de yngre.

3. Hitta en pool och spabutik nära dig

En god anledning till att besöka en pool och spabutik är att de kan hjälpa dig hitta rätt pool. Dessutom kan du även få hjälp med allt annat arbete, inte bara själva utrustningen och materialen du behöver. Många butiker hjälper även till med att titta igenom dina förutsättningar, vilket är bra för de som känner sig osäkra med denna viktiga del av processen. Då går en duktig rådgivare igenom vad du har för önskemål och vad detta skulle kunna kosta. Det händer även att de gör hembesök för att kunna se hur det ser ut på plats och på så sätt kunna ge en bättre estimering när det kommer till byggkostnaderna.

Tänk på underhållskostnaderna

Både pool och spa kostar en del när det kommer till underhållet. Av dessa två alternativ är poolen det mest kostsamma, inte minst för att den är större. Här krävs det både vattenrengöring och poolrengöring. Det finns mängder av utrustning och tillbehör som kan användas för att underlätta detta arbete men du kommer alltid att behöva lägga ut en del för din pool. Har du bra kontakt med poolbutiken kan du kanske få ett lite bättre pris på underhållsprodukterna.