Köpa brandlarm till bra pris 𑁋 vad du behöver tĂ€nka pĂ„

Att köpa hemlarm, brandlarm och andra sÀkerhetslarm kan bli en dyr kostnad, med det Àr en investering som rÀddar liv. Hemlarm Àr inte mÄste, men enligt boverket ska alla bostÀder ha en brandvarnare. Det kan dÀremot vara svÄrt att hitta ett brandlarm till bra pris, sÄ vi hjÀlper dig med vad du behöver tÀnka pÄ nÀr du ska köpa en ny brandvarnare.

SÀkerhet Àr det viktigaste

Ett brandlarm ska oavsett pris vara sÀkert och utlösas i tid. Du behöver ocksÄ ha din bostads storlek i Ätanke samt var de bör placeras. Vi listar 4 saker du behöver tÀnka pÄ vid införskaffandet av en brandvarnare.

Placering

En brandvarnare ska placeras i taket och vara sÄ pass nÀra sovrummet att du skulle vakna om en brand skulle utlösas mitt i natten. Om du inte kan montera brandlarmet i taket kan du placera den pÄ en vÀgg cirka 15 centimeter frÄn taket, men det kan medföra en senare reaktion av röken.

Antal brandlarm

Du ska ha minst ett brandlarm pÄ varje vÄning. Du kan ocksÄ tÀnka pÄ att det bör vara 60 m2 per brandvarnare. I övrigt Àr det en god idé att ha en brandvarnare dÀr det Àr störst brandrisk, till exempel nÀra köket och dÀr elektroniska apparater Àr inkopplade.

UnderhÄll

Du kanske har upplevt att ett brandlarm utlöses helt utan anledning? Det Àr en av gÄngerna dÄ det Àr dags att göra rent. Du bör Àven testa ditt brandlarm en gÄng i mÄnaden samt nÀr du har satt upp en ny, bytt batteri eller varit borta under en lÀngre period. Ett brandlarm ska pipa nÀr batteriet hÄller pÄ att ta slut, men ha alltid batterier hemma sÄ du Àr redo nÀr det Àr dags.

GodkÀnd brandvarnare

Ett brandlarm ska oavsett pris vara CE-mÀrkt enligt SS-EN 14604 om den sÀljs inom EU. Boverket gör en marknadskontroll, sÄ du behöver inte vara rÀdd för att den inte Àr godkÀnd om du köper frÄn ett legitimt företag i Sverige.

Pris för brandlarm

Brandlarm varierar i pris, men det du bör prioritera Àr sÀkerheten och inte kostnaden. Om olyckan skulle vara framme kan det göra skillnad pÄ liv och död. En brandvarnare kan kosta allt frÄn 69 kr till över 1000 kr beroende pÄ vilka funktioner du vill ha. Ett brandlarm med högre pris kan till exempel skicka notiser till din telefon nÀr larmet utlösts. Vad du vÀljer att betala för en brandvarnare Àr helt upp till dig och dina behov, sÄ tÀnk över hur du vill att ditt brandlarm ska fungera.

Man kan köpa ett larmsystem dÀr brandvarnare Àr en del av villalarmet som förenklar hela processen för dig. Skulle brandlarmet utlöses börjar kamerorna filma för att du ska kunna se vad som har hÀnt om du inte varit pÄ plats. Ofta kontaktar larmcentralen dig för att uppdatera dig om situationen samtidigt som dom har full koll pÄ brandens utveckling. Pris för brandlarm kan du dÄ enkelt fÄ reda pÄ genom att begÀra en offert direkt frÄn larmbolagets hemsida.