Karriärutveckling och vägledning kan hjälpa företag som behöver varsla personal

Karriärutveckling och vägledning | Hurbuzz

Ett rekryteringsföretag besitter stor erfarenhet när det kommer till att matcha arbetsgivare med rätt jobbannons. Det är trots allt till deras fördel att hjälpa arbetsgivare hitta passande rekryter, ju bättre matchning desto bättre resultat. Denna förmåga att matcha personer till olika annonser kommer väl till pass i flera situationer.

Karriärutveckling för arbetssökande

En vanlig situationen för ett rekryteringsföretag är att hjälpa arbetstagare hitta ny anställning. I vissa fall är de helt arbetslösa och i andra fall är de redan anställda och vill hitta nästa steg i karriären. Rekryteringsföretaget kan på flera sätt hjälpa arbetstagare utveckla sina karriärer. De har ofta goda jobbmöjligheter för kompetenta och flexibla personer som kan tänka sig att prova på olika typer av jobb. Eftersom de regelbundet får in rekryteringsuppdrag har de ständigt ett behov av nya arbetssökande. Om du vill hitta en ny arbetsplats kan du med fördel vända dig till ett rekryteringsföretag.

Hjälp med karriärutveckling vid varsel

Det finns även en annan situation där ett rekryteringsföretag är till stor hjälp. När ett företag varslar personal innebär det att flera personer kommer behöva hitta nya arbetsgivare, eller åtminstone nya arbetsuppgifter.

Varsel är aldrig roligt för någon part. Att bli av med en anställning är på många sätt traumatiskt. För att underlätta övergången på bästa möjliga sätt kan företag ta hjälp av ett rekryteringsföretag. Detta ger rekryteringsföretagen möjlighet att hjälpa de arbetssökande på flera sätt, från att prata igenom personliga mål till att ta fram en handlingsplan, jobbsökarplan och mycket mer.

I många fall är de varslade personerna inte vana vid att söka jobb, gå på jobbintervjuer och gör allt det som krävs för att hitta ett nytt jobb. Som rekryteringsföretag är de experter inom detta område och kan använda sig av sin erfarenhet och kompetens för att träna upp dessa färdigheter, exempelvis genom intervjuträning eller genom att hjälpa till att skriva ett vinnande CV.

Själva upplägget vid karriärutveckling och karriärvägledning beror på kundernas önskemål. de kan även hjälpa de arbetssökande att hitta nya arbetsuppgifter inom företaget.

Fördelar med karriärutveckling och vägledning

För ett företag är varsel mycket känsligt. Det är många parter som ska informeras, från Arbetsförmedlingen och oftast även fackförbundet. Själva anledningen bakom varslet kan även påverka vad som händer sen. I vissa fall finns det helt enkelt inget att göra på arbetsplatsen, vilket är anledningen till att företaget behöver dra ned på arbetsstyrkan. Att gå till jobbet trots att det inte finns något att göra kan kännas onödigt. Ett utmärkt sätt att hjälpa personalen är genom att ta in tjänster från rekryteringsföretag.

Personalen som har blivit varslad har en oviss framtid, vilket de allra flesta tycker känns obekvämt. Möjligheten att skapa en plan och kartlägga vad de ska göra för att hitta ett nytt jobb, samt börja förbereda och öva på processen ihop med kompetenta experter, är ett utmärkt sätt spendera sin tid.

Det finns många duktiga rekryterare som har erfarenhet av att bedöma personligheter och kompetenser och matcha dessa med rätt jobbmöjlighet. Det betyder att de även kan se vad en person är bra på och föreslå nya, oväntade karriärvägar framåt. Genom att ta hjälp av ett rekryteringsföretag kan du på ett effektivt sätt hjälpa de varslade personerna att hitta ny anställning så fort som möjligt. För någon som precis blivit av med sitt jobb är detta oftast en uppskattad gest.