Ljudabsorbenter för vägg och akustiktak skapar en ergonomisk arbetsmiljö

Kontorsutrymme skapat med akustiska tak för att absorbera ljud | Hurbuzz

Oavsett om du arbetar på kontor, skola eller i en industrimiljö är ljudnivån otroligt viktig för både produktiviteten och din egen hälsa. Ljud från maskiner, verktyg eller andra människor kan nämligen störa din koncentration och höja din stressnivå. För att skapa en ergonomisk och hälsosam arbetsmiljö gäller det därför att investera i rätt typ av akustiklösningar som kan absorbera både reflexljud och direktljud.

För reducering av reflexljud

Ljudabsorbenter kan komma i en mängd olika utföranden och kan placeras både i tak och på väggar för att verkligen fånga upp ljuden i rummet. De arbetar på olika sätt och dämpar olika typer av ljud, vilket gör att det är bra att välja flera modeller som passar för just den typ av rum och miljö som du arbetar i. Takabsorbenter hjälper till exempel till med att minska reflexljud, alltså det typ av ljud som sprids genom att studsa mot tak, golv och väggar. Dessa passar därför lika bra i kontor och klassrum som i stora lokaler som aulor och verkstäder. Däremot gäller det också att komplettera med bra ljudabsrobenter för vägg för att verkligen dämpa ljudreflexerna.

För reducering av direktljud

För att reducera direktljud, alltså det ljud som når dig direkt från källan utan att först ha studsat mot något, kan olika typer av skärmväggar vara ett bra alternativ. De finns i en mängd olika design och material och kan därför enkelt matchas med arbetsplatsens inredning. Välj bland golvskärmar, bordsskärmar eller till och med vikbara skärmväggar för att skapa arbetsro i det öppna kontorslandskapet. På så sätt påverkas du inte på samma sätt av direktljudet från kollegan som pratar i telefon eller det möte som pågår vid bordet intill. Det passar också utmärkt i klassrum eller andra typer av samlingssalar där det ofta pågår diskussioner eller grupparbeten.

Vilka ljudabsorbenter passar din lokal?

För att just din arbetsplats ska erbjuda en ergonomisk miljö gäller det därför att investera i rätt typ av ljudabsorbenter. Ta gärna kontakt med ett företag som kan komma ut på plats och se vilka produkter som krävs för att hjälpa er till en bättre ljudnivå och akustik. På så sätt kan ni även få veta var de olika delarna ska placeras för att ge bäst effekt och också få hjälp att montera era nya akustiktak eller väggabsorbenter på rätt sätt. Hitta en välrenommerad återförsäljare och montör av ljudabsorbenter genom att jämföra olika alternativ på nätet. Titta till exempel på vilka varumärken de erbjuder och om de fått bra betyg från tidigare kunder. På så sätt blir det enklare att avgöra om det är ett företag som kan passa dig och som kan hjälpa din arbetsplats att bli ännu mer ergonomisk.