Ljuslåda, neon, akryl eller LED-belysta skyltar– vilken typ av skylt bör du välja till ditt företag?

Ljuslåda, neon, akryl eller LED-belysta skyltar– vilken typ av skylt bör du välja till ditt företag? | Hurbuzz

Tokyo, New York, London eller Stockholm. Oavsett vilken storstad i världen du än besöker har de vissa gemensamma nämnare. En av dessa är skyltar. De lyser, blinkar, rör sig och drar blickarna till sig. Ofta är de ett välkommet och trevligt inslag under kvällen.

Smart med skyltar

Om du har en verksamhet är synlighet viktigt. Det spelar egentligen ingen roll om du driver en restaurang, har en nischad butik eller är frisör – synlighet krävs för att kunder ska hitta dig. Det hör till marknadsföringen. Om du finns i en stad är skyltar ett smart alternativ eftersom de syns. Du har garanterat själv gått runt i en stad och passerat mängder av skyltar. Vilka skyltar fastnade i minnet? Vilka skyltar kände du igen? Företag som tar marknadsföring på allvar, säg H&M, ökar sin synlighet genom att printa in sin logga i våra hjärnor. De syns på TV, de syns på sociala media och när du väl passerar deras butik på stan syns deras stora logga i form av lysande neonskyltar. De känner du igen. Detta är bra marknadsföring som fungerar även för mindre företag.

Vilken typ av skylt ska du satsa på?

Det finns många olika skylttyper att välja bland och det kan lätt kännas svårt att veta vilken du bör beställa. Några av de vanligaste varianterna är ljuslådor, neonskyltar och pyloner. En ljuslåda är en skylt som belyses från insidan, ungefär som en låda med en lampa i. Denna sortens skyltar anpassas till den önskade profilen och ger ett mycket fint intryck. Denna skylttyp passar lika bra inuti ett köpcentrum som utanför en butik. Belysta skyltar drar blickarna till sig på ett helt annat sätt än obelysta modeller. Ljuslådor är ett populärt alternativ för just butiker, exempelvis klädbutiker. Du kan heller aldrig gå fel med neonskyltar. Denna klassiker har funnits sedan 1920-talet och är än idag en storfavorit bland företag. Anledningen? Få skyltar har ett lika tilltalande sken och ljus som neon. De ger en fantastisk retrovibb samtidigt som de syns ordentligt.

Pylonskyltar – ett smart val för vägnära verksamheter

För dig som driver en bensinmack, en restaurang eller kanske en butik i ett köpcentrum är pyloner ett utmärkt val av skylt. En pylonskylt är en skyltmodell som ofta tillverkas av stål och aluminium, deras konstruktion är otroligt hållbar och stark. Skylten står utomhus och syns ordentligt tack vare LED-belysning. Denna sortens skyltar ser man ofta intill köpcentrum och butiksparker där många företag är verksamma. Då syns pylonskyltar riktigt bra och utmärker sig.

Kombinera flera typer

Det finns inget som säger att ett företag inte skulle kunna dra nytta av flera skyltmodellers egenskaper. Varför inte locka in trafikanter via pyloner för att sedan vägleda med neonskylten? Väl inne i köpcentrumet hittar kunden enkelt fram till din verksamhet tack vare en ljuslåda. Detta är effektiv marknadsföring som gör det lätt för konsumenter att hitta till dig. Innan du anlitar ett företag är det alltid bra att begära offert samt kolla upp exakt vad företaget kan erbjuda dig. Har de en egen maskinpark med möjlighet att designa en skylt precis som du vill ha den? Kanske har de erbjudanden eller rabatter? En snygg och kvalitativ skylt är alltid en bra investering.