Så väljer du rätt projekteringsverktyg för ditt företag

Rätt projekteringsverktyg för ditt företag | Hurbuzz

Inget företag är det andra likt. Arbetsprocesserna ser annorlunda ut och varje projektledare har sitt föredragna sätt att arbeta på. En sak de dock har gemensamt är de fördelar de kan dra av ett projekteringsverktyg. Här är 10 saker du bör leta efter i ett projekteringsverktyg/projektplanering app.

8 saker att leta efter i ditt projektplaneringsverktyg/projektplanering app

1. Se till att det är molnbaserat

Se till att verktyget är tillgängligt online och helst utformad som ett Software as a Service (SaaS). Detta säkerställer att du kan undvika installationsproblem, höga licensavgifter och smärtan med att arbetet vid uppgraderingar. Molnbaserad mjukvara innebär också att du och dina medarbetare kan arbeta från vilken dator som helst, när som helst.

2. Flexibilitet i projektledning

Undersök projekteringsverktyget för att vara säker på att den kan nyttjas för flexibla metoder såväl som vattenfallsmetod. Även om de flesta projektledare ser vattenfallsmetoden som ett föråldrat sätt att göra saker på så är det bättre att inte vara låst till något arbetsflöde, utan kunna välja det som passar din organisation och projektet bäst.

3. Skalbarhet är nyckeln

Visst, du kanske är en liten kreativ byrå med tre stora kunder nu, men kan det här verktyget för projektplanering hantera saker om du plötsligt får ytterligare tre kunder, eller ännu fler? Bättre att ha en mycket skalbar produkt än en som inte kan växa med dig.

4. Få ut lika mycket som du stoppar in

Kommer du att kunna få ut information när du väl har lagt in den? En produkt som erbjuder dig många rapporteringsalternativ kommer att vara till stor nytta på vägen under projektets gång, såväl som både före och efter. Utan tillgång till detaljerad data, hur kan du visa behovet av mer personal eller de timmar som teammedlemmar har spenderar på projektet?

5. Ta den kontroll du behöver

En egenskap alla projektledare delar är viljan att ha kontroll. Leta efter en produkt som tillåter dig komplett kontroll över projektet, såväl som projektteammedlemmar, interna och externa kommunikationsposter, filer och schemaläggning av arbetet. Ju mer du känner att du har koll på alla de rörliga delarna, desto mindre risk för panik, förvirring och alla andra känslor som är bäst att undvika!

6. Webbläsarkompatibilitet

Leta efter en produkt som fungerar lika bra i alla webbläsare, och åtminstone i Mac- och PC-operativsystem.

7. En plats för projekt och nya affärer

Att ha allt du använder dagligen på ett och samma ställe kommer att ge dig en ökad ROI (Return On Investment). Välj ett verktyg för projektplanering som kan hantera personalens tidrapporter, prospekteringscykeln för affärsutveckling samt dina jobbfiler och budgetar. Ju mer av en one-stop-shop det är, desto mer sannolikt är det att du använder det.

8. Det bör förenkla din process, inte lägga till brus

Projektledare hanterar ofta flera projekt på en och samma gång, alla i olika skeden i sin process. En projektplanering app måste kunna hålla saker och ting tydliga och organiserade, och låta dig flytta sömlöst mellan dina kunder, projekt, jobb och utgifter, och alltid veta var du är i systemet.