Så enkelt är det att anordna den bästa festen med catering i Stockholm – 5 användbara tips

Catering i Stockholm | Hurbuzz

Inbjudningskort, aktiviteter, mat och dryck. Att anordna en fest eller ett event är otroligt kul, men kräver också en hel del tid och planering. Här får du 5 tips på hur du enklast fixar den bästa festen utan krångel.

1. Låt kockarna laga mat

Maten som bjuds på festen är kanske en av de mest tidskrävande delarna av planeringen. Vilken mat passar bäst för temat? Vilken budget har du? Har du tänkt att laga maten själv? Många tänker att de sparar pengar genom att laga all mat själv men det är inte alltid säkert. Genom att istället leja bort maten till professionella kockar slipper du oroa dig för att det ska bränna vid i ugnen eller för att lägga ner timmar på maten. Istället kan du boka catering i Stockholm, ett utmärkt sätt att garantera att gästerna får något gott på tallriken. Dessutom hinner du ju umgås med vänner och familj istället för att slita i köket.

2. Musiken – en viktig del

För att gästerna ska komma i stämning är musik ett viktigt inslag under festen. Beroende på vilken typ av fest eller event det handlar om kan du hitta det mesta på Spotify. Var ute i god tid genom att göra iordning en spellista med passande låtar. Det kan även vara praktiskt att göra några olika spellistor, exempelvis en mingellista, en middagslista (med lite lugnare musik) samt en dansvänlig lista för senare.

3. Bordsplacering

Om du ska anordna en jubileumsfest och bjuda in både gamla och nya vänner plus familj kan det vara bra att göra iordning bordsplacering. Annars finns risken att endast vänner sitter bredvid varandra. Fundera lite över vilka som kan passa med varandra. En blygare person kan exempelvis trivas bra med någon som har lätt för att hålla igång samtalet.

4. Mingel och bubbel

I början av en fest kan det hända att gästerna känner sig aningen obekväma, det är vanligt om man inte känner så många. För att lätta upp stämningen är det jättebra att börja festen med lite mingel. Bjud på något gott i glasen och servera mingelmat. Här kan det också vara smart att använda dig av en catering i Stockholm som erbjuder buffé. Bufféer är smart på så sätt att gästerna tvingas upp och röra på sig mellan varven. Då får de chansen att hälsa på nya bekantskaper.

5. Aktiviteter kring mat

Om du är osäker på vilket tema du vill ha på din fest kan du låta festen kretsa kring mat. Sätt ett tema i form av en världsdel eller ett land och se till att maten kommer därifrån. När du bokar in bästa catering i Stockholm finns alla möjligheter att få en skräddarsydd middag från såväl Karibien som från Frankrike.