Så här gör du för att sälja kopparskrot

Så här gör du för att sälja kopparskrot | Hurbuzz

Du kanske har hört talas om möjligheten att tjäna pengar på kopparskrot och hur otroligt eftertraktat det är på marknaden? Helt korrekt! Metallen kan nämligen bearbetas och återvinnas för att kunna användas i nya produkter och är därföre viktig del för många aktörer på marknaden. Har du därför samlat på dig en mängd kopparskrot kan du sälja det till ett återvinningsföretag och därmed göra en god sak både för plånboken och miljön. Återvinningsföretaget kommer nämligen i sin tur bearbeta metallen så att den kan säljas vidare till företag som vill använda den i tillverkningen av nya produkter. Alla steg skapar tillsammans ett slutet kretslopp som bidrar till mindre påfrestningar på miljön och minskad användning av naturens resurser. Något som är otroligt viktigt för att lämna över en så frisk planet som möjligt till efterkommande generationer.

Låter detta intressant kommer här en steg-för-steg-guide till hur du ska gå tillväga för att sälja ditt kopparskrot och bidra till återvinning och återanvändning!

Samla ihop din skrot

Börja med att se över vad du kan lämna in för återvinning och sortera skroten i olika högar. Kanske har du även järn, kablar eller annan skrot du kan göra dig av med på samma gång? Beroende på hur stora mängder det rör sig om kan du själv avgöra om du vill ta det till skrothandlaren på egen hand eller om du hellre ser att de kommer och hämtar upp det. Professionella företag erbjuder nämligen upphämtning om du själv inte har möjlighet att lämna in din kopparskrot till återvinning.

Jämför priser och skrothandlare online

Nästa steg är att kolla upp närliggande anläggningar som tar emot kopparskrot och som erbjuder tjänster inom återvinning. Jämför olika företag online för att få en bra överblick av vilka alternativ som finns tillgängliga och vilket som verkar passa dig bäst. Glöm inte att kontrollera att det företag du bestämmer dig för erbjuder upphämtning av skrot om du är i behov av detta.

Kontakta ett välrenommerat företag

När du väl bestämt dig för ett företag där du kan lämna in ditt kopparskrot och sälja det till ett bra pris kan det vara bra att kontakta dem för att ställa eventuella frågor. Det kan handla om alltifrån vilka priser de erbjuder för kopparskrot till hur deras tjänster fungerar inom återvinning. På så sätt kan du vara säker på att göra rätt val. Kom sedan överens om de ska hämta upp ditt skrot eller om du själv tar dig till anläggningen.

Få betalt för ditt kopparskrot

När du väl har lämnat in ditt kopparskrot till skrothandlaren kommer det vägas och kontrolleras för att kunna räkna ut vad det är värt i pengar. Så fort detta är gjort kommer du få pengarna insatta snabbt och enkelt på ditt konto och kopparskroten kommer i sin tur sorteras för återvinning. Helt enkelt en win-win för både plånboken och miljön!