Så här hittar du bäst och billigast kurslitteratur för universitet

Så här hittar du bäst och billigast kurslitteratur för universitet | Hurbuzz

Att plugga på universitet kan innebära en mängd kostnader, inte bara när det kommer till stora studielån, utan också i form av dyr kurslitteratur. Här kommer därför en guide till var och hur du på bäst och billigast sätt kan få tag i relevanta läromedel. Fortsätt läsa för att ta reda på mer!

Tidigare studenter

Ett bra tips för att hitta korrekt och relevant kurslitteratur är genom det universitet du går på och de studenter som gått samma utbildning som dig. Kanske finns det en grupp på Facebook där tidigare elever lägger ut sina gamla böcker till försäljning? Annars brukar andra typer av begagnatsidor på nätet också vara ett populärt tillhåll för just kurslitteratur för universitet. Glöm dock inte att kontrollera vilket utgivningsår som kursen kräver så att det inte slutar med att den begagnade boken du köper ändå inte är relevant när det väl kommer till kritan.

Besök biblioteket

Det absolut billigaste sättet att få tag i kurslitteratur är att besöka biblioteket eftersom det enda du behöver betala för är ett lånekort. Dock är det inte ovanligt att kurslitteraturen inte finns tillgänglig och skulle du ha turen att den ändå skulle göra det är chansen stor att den redan är utlånad till någon annan. Där gäller det alltså att vara snabb och så fort som möjligt ta reda på vilken kurslitteratur som gäller. Även här är det viktigt att kontrollera bokens utgivningsår för att inte riskera att missa någon uppdaterad information.

Använd dig av onlineböcker

Tack vare den stora digitaliseringen som råder idag är det inte helt ovanligt att kurslitteraturen finns tillgänglig online. Detta är ett både enkelt, smart och miljövänligt sätt att lära ut och kommer därför förhoppningsvis bara fortsätta att öka i framtiden. Med digitala läromedel i skolan kan du ha all kurslitteratur samlad på en och samma plats, alltså i din dator, och slippa bära runt på mängder av böcker eller inte våga göra anteckningar för att kunna sälja dem vidare. Med onlineböcker i datorn kan du sitta och plugga var som helst och samtidigt ha tillgång till all den litteratur du behöver i din bärbara dator. Du behöver varken kånka runt på tunga böcker i din ryggsäck, leta efter kurslitteratur på begagnatsidor på nätet eller stressa för att hinna låna det sista exemplaret på biblioteket. Istället kan du få tillgång till dem direkt och sedan i lugn och ro använda dina digitala läromedel i skolan. Bra för både ryggen och miljön! Dessutom får du enkelt en bra överblick av vilka alternativ som finns tillgängliga och var du kan köpa kurslitteraturen till bäst pris.

Hitta relevant och prisvärd kurslitteratur på det sätt som passar dig bäst och lycka till med din utbildning!