Så här kan du skrota bilen och få pengar för det

Skrota bilen dalarna | Hurbuzz

När din bil har gjort sitt och du inte vill lägga pengar på att laga den finns det bara en sak kvar – att lämna in den till bilskroten. Det behöver dock inte vara en dålig sak, tvärtom. Genom att lämna in din bil till en professionell bilskrot med skrothandlare kommer du göra en bra sak för både miljön och plånboken. Alla delar och material kommer nämligen tas om hand på rätt sätt och förädlas för att kunna användas på nytt, antingen som energi eller nya produkter. Genom att skrota bilen kan du också få pengar rakt ner i plånboken. För skrothandlaren är dina delar såklart intressanta och de vet vilka de kommer kunna sälja vidare eller hur de kan utvinna nya material ur dem. Så tänk efter nästa gång du ska göra dig av med en gammal bil och kontakta en professionell skrothandlare som han hjälpa dig. Nedan följer en steg-för-steg-guide om hur du går tillväga.

1. Leta runt på nätet

För att hitta rätt bilskrot för dig gäller det att göra lite research. Kika runt på nätet för att kolla vilka alternativ som finns tillgängliga i din närhet och vilka tjänster de erbjuder. Bor du i Dalarna ska du till exempel söka efter ”skrota bilen Dalarna” och ”skrota bilen Skåne” om du bor i Skåne osv. Det kommer ge dig en bra översikt över vilka skrothandlare som kan passa dig.

2. Jämför och titta på betyg

Nästa steg är att jämföra de olika alternativen och se vilka priser de erbjuder. Ofta är det svårt för skrothandlarna att skriva ut ett pris då allt beror på bilens skick och hur mycket av dess material de kan ta tillvara på genom att skrota bilen. Ett ungefärligt pris kan dock ge dig ett bra hum om hur de olika anläggningarna står sig mot varandra. Kika även på tidigare kunders omdömen och betyg för att skapa dig en bra uppfattning om servicenivå och professionalism.

3. Besök din skrothandlare

När du väl bestämt dig för vilken skrothandlare du ska använda dig av är det dags att ta med bilen till anläggningen så att de kan titta på den. Du kommer då att få ett pris presenterat efter att de kikat på dess skick och hunnit avgöra hur många delar de kan ta tillvara på.

4. Sista steget på listan – få betalt!

Nu är det bara kvar att skrota bilen och sedan få de pengar skrothandlaren erbjuder dig skickade enligt önskat betalningsalternativ. På så sätt har du gjort en bra sak både för miljön och för din plånbok!