Så här ska du tänka för en smart garderobsinredning

Planera din garerobsinredning | Hurbuzz

Från rätt belysning till optimerade förvaringsutrymmen – det finns mycket att tänka på när det kommer till garderobsinredning. Dock är denna planering minst lika viktig som utformningen av till exempel köket eller hallen om du vill få en så funktionell och snygg garderob som möjligt.
En väldesignad och organiserad garderob kan göra det mycket lättare att hitta de kläder och accessoarer du letar efter, samtidigt som de hålls i optimalt skick. Nedan följer några tips som kan hjälpa dig att designa en smart garderob anpassad för just dig.

Låt garderoben bli en förlängning av ditt sovrum

Förvaringen av dina kläder, skor och accessoarer behöver inte enbart innebära praktisk funktion, det ska också vara snyggt och bli en naturlig del av inredningen. Låt därför garderoben bli en typ av förlängning av ditt sovrum, hall eller vilket rum du än planerar att ha en garderob i och använd dig av samma inredningsstil. På så sätt känns inte garderoben som något tråkigt eller åsidosatt, utan minst lika viktig som resten av rummet. Använd dig av tapeter, färg och mattor för att skapa en unik garderobsinredning och sätt upp tavlor, speglar dekorationer på väggarna om det är möjligt. Oavsett om garderobsutrymmet är öppet eller stängs med dörr kommer det då göra dig glad och tillfreds varje gång det är dags att välja kläder.

Använd dig av olika typer av förvaring

Att planera din garerobsinredning är nästan lika viktigt som att planera ditt kök. Oavsett storlek eller konfiguration gäller det att planera förvaringen till det yttersta. Har du möjlighet är det en smart idé att ta hjälp av en inredningsdesigner för att planera din garderob. De kommer nämligen kunna ta fram en skräddarsydd och platsbyggd förvaring anpassad för just ditt garderobsutrymme. Satsa på smart garderobsinredning med lådor, hyllor, krokar och stänger – olika plagg och accessoarer kräver olika typer av förvaring. Vilka anordningar som ska finnas i din garderob beror alltså på hur din stil ser ut. Många skärp kräver smarta och utdragbara stänger medan en person som älskar stora hattar behöver säker och praktisk förvaring för dessa. Det viktiga är att det är välorganiserat och är lätt att hålla rent för att du ska kunna fortsätta att upprätthålla samma ordning som när garderoben är helt ny. Ett tips är att använda dig av ljusa färger i själva garderoben för att låta tygerna och materialen lyftas fram och sedan använda kontrasterande färger på dörrar och golv för en iögonfallande känsla.

Satsa på bra belysning

En annan viktig del när det kommer till smart garderobsinredning är belysningen. Hur ska du annars kunna se vilka plagg som ligger i lådorna eller är upphängda på klädstången? Har du möjlighet är ett tips att använda dig av både huvudbelysning i taket, men också bakom förvaringsutrymmena för att verkligen lysa upp varenda liten vrå. Sedan kan det vara mysigt att installera dimbara lampor så att du har möjlighet att skapa en mysigare belysning om så önskas. Med rätt garderobsinredning kommer du längta efter att välja kläder på morgonen och slippa rota runt i lådor och hyllor för att hitta det du söker. Lycka till!