Så här väljer du rätt ringar för förlovning

Så här väljer du rätt ringar för förlovning | Hurbuzz

Du har precis gjort det stora valet av vem som ska få äran att bli din framtida man eller fru. Kanske är valet av förlovningsring inte lika stort, men ack så viktigt. Det kan dessutom vara otroligt svårt att veta vad man bör tänka på för att hitta en ring som både du och din partner kommer älska för resten av era liv. Därför kommer här en hjälpsam guide över några viktiga saker att fundera över innan ni besöker en juvelerare.

Välj stil efter tycke och smak

Förutom att ta hänsyn till de fyra C:na – Color (färg), Cut (slipning), Clarity (renhet) och Carat (vikt) – vid valet av sten, finns det fortfarande en mängd andra saker att tänka på när ni ska välja era ringar för förlovning. Passar guld eller silver bäst ihop med din stil, eller skulle du hellre välja en ring i platina? Dras du till stilrena solitärringar med en sten eller passar alliansringen med många små stenar bättre ihop med din personlighet? Börja med att titta på dina övriga smycken för att få en känsla av vilken stil du har och vilka typ av smycken du oftast dras till. Vissa älskar de stilrena modellerna med tunna band, medan andra vill att ringen ska synas så mycket som möjligt på ringfingret. I och med att ringen trots allt ska sitta på din hand i många, många år så gäller det att välja en stil som passar ditt personliga tycke och smak och som går väl ihop med dina övriga accessoarer och kläder.

Matcha med framtida vigselring

Det är inte meningen att gå för snabbt fram, men det kan vara en smart idé att redan nu fundera över hur du kommer vilja matcha din förlovningsring med din framtida vigselring. På så sätt slipper du ångra dig eller behöva göra om den vid ett senare tillfälle. Många juvelerare tillverkar ringar som är utformade för att passa tillsammans. Går du dessutom till någon som tillverkar egna förlovningsringar i Stockholm har du möjlighet att tillsammans med denne designa en matchade förlovnings- och vigselring helt efter ditt tycke och smak. Solitärringen med en sten är en av de vanligaste ringmodellerna för förlovning och passar bra ihop med både släta ringar och alliansringar. Det är viktigt att ringarna har en form och höjd som passar ihop för att de inte ska kännas obekväma eller sitta dåligt på fingret. Många gillar att välja samma metall och nyans på sin vigsel- och förlovningsring, men det går minst lika bra att blanda. Rött och vitt guld skapar tillsammans ett iögonfallande utseende och gör det dessutom lättare att använda andra smycken i olika metaller.

Förhoppningsvis kommer dessa tips hjälpa er en bit på vägen i valet av förlovningsringar! Ta hjälp av en kunnig juvelerare för att ta fram alternativ efter just era önskemål eller skapa något helt unikt efter en egen design. Lycka till!