Så här vaknar du utvilad inför en flygresa – boka hotell vid Arlanda

Hotell nära Arlanda

Om du någon gång har bokat ett tidigt morgonflyg vet du hur trött och snurrig man kan känna sig. Känslan kan följa med en hela dagen och därmed förstöra första dagen på semestern. Det finns det dock knep för att undvika detta – boka ett hotell nära Arlanda!

Ibland finns det helt enkelt inget sätt att undvika en tidig morgonflygning. Det kan handla om att du måste vara framme på din destination i tid för ett möte kl. 9:00 eller på grund av att biljetten kostade hälften så mycket som en biljett för samma resa senare under dagen. Det kan innebära att du måste ställa ditt larm mitt i natten för att sedan kliva upp och sätta dig i bilen till flygplatsen. Dock finns det sätt att känna sig utvilad trots denna tidiga uppstigning, men också ett sätt att slippa den helt och hållet. Läs listan med tips här nedanför för att ta reda på hur.

1. Ändra ditt sovmönster

Precis som inför skolstarten när du var liten och de sista dagarna på sommarlovet ägnades åt att träna på att stiga upp tidigt på morgonen kommer detta även hjälpa dig att vakna piggare inför ditt morgonflyg. För bästa effekt bör du därför sätta igång några dagar i förväg genom att gå till sängs 30 minuter tidigare än vad du annars brukar göra. Gå och lägg dig ytterligare 30 minuter tidigare nästa kväll och sedan igen på kvällen efter det. När du väl är framme vid avresedagen kommer du ha fått flera timmars extra sömn innan larmet ringer.

2. Planera för god sömn

Även om det är viktigt med god sömnkvalitet under årets alla nätter är natten innan avresedagen extra viktig för att du ska vakna upp utvilad. Se därför till att inte få i dig något koffein sent på dagen, undvik alkohol och lägg ifrån dig all form av elektronik minst en timme innan läggdags. Förhoppningsvis kommer det få dig att sova lugnt och tryggt natten igenom. Ett bra tips när klockan väl ringer är att tända alla lampor i rummet för att på så sätt lura din kropp att bli pigg. Då kommer du löpa mindre risk för att försova dig och kommer dessutom ha mer energi i kroppen från start.

3. Boka ett hotell i Arlanda

Detta är kanske det bästa tipset av dem alla. För att slippa fundera över hur mycket eller hur god sömn du lyckas få innan avresa kan du helt enkelt se till att redan befinna dig på plats när det är dags att hoppa på flyget. Genom att boka ett hotell vid Arlanda kommer du kunna sova så länge som möjligt för att sedan bara behöva rulla ut den packade väskan från rummet och hoppa på den smidiga transferbussen till terminalen.