Så kan du ha en eldstad inomhus utan skorsten eller utomhus eldstad utan skorsten

Så kan du ha en eldstad inomhus utan skorsten eller utomhus eldstad utan skorsten | Hurbuzz

En vacker eld är stämningsfullt och något många drömmer om. Men en vedeldad och sprakande kamin är tyvärr inte något alla kan ha hemma. Det kan bero på att skorsten saknas eller att du bor i lägenhet där det är förbud för kamineldning. Som tur är finns bra alternativ.

Säker eldning utan skorsten

Idag finns det ett alternativ till den klassiska vedeldade kaminen, nämligen skorstensfria eldstäder. Dessa kan du placera i vilket rum som helst då du inte behöver ansluta någon skorsten. Förutom att dessa eldstäder sprider ett mysigt sken ger de även ifrån sig värme, ungefär lika mycket som två stycken element. Idag kan du välja bland otroligt effektfulla designer och färger, både golvstående och vägghängda.

Elda inomhus eller utomhus

Att elda med en eldstad utan skorsten är enkelt och öppnar upp stora inredningsmöjligheter. Du behöver inte installera denna sorts eldstäder utan det enda som behövs är att du placerar brännaren inuti kaminen. Att hålla på att försöka få fart på elden med träpinnar och papper är dessutom ett minne blott. Med denna sortens eldstäder tänder du enkelt med en braständare. Därefter kan du själv ställa in hur stora lågor du vill ha. Detta gör du med hjälp av ett reglage, samma reglage som du sedan släcker elden med. Med denna sortens kaminer kan du inte bara göra det mysigt inomhus. Du kan även njuta av utomhus eldstad utan skorsten. Perfekt inför mörka sensommarkvällar.

För lägenhet och hus

För dig som bor i lägenhet och som länge drömt om att få mysa runt en öppen eld har möjligheten äntligen kommit. Med en skorstensfri eldstad är det lätt att möblera. Du kan exempelvis placera den i sovrummet, i vardagsrummet eller kanske i köket? Du kan idag hitta flera storlekar som gör det lättare att anpassa eldstaden till ditt hem. Det finns olika alternativ att välja bland, exempelvis klotformade eldstäder i riktigt modern design, något som genast blir ett fräckt och mysigt blickfång i hemmet.

Miljövänligt bränsle

Om du är intresserad av en eldstad inomhus utan skorsten funderar du kanske på vad du egentligen eldar med? Denna sortens eldstäder drivs av ren och flytande denaturerad etanol, ett miljövänligt bränsle som du enkelt hittar hos såväl byggvaruhus som på bensinmackar. När du eldar med den här sortens etanol bildas varken sot eller rök. Endast en liten mängd koldioxid samt vattenånga bildas under bränning. Om man jämför den här sortens eldstäder med klassiska vedeldade kaminer sparas värmen på ett helt annat sätt då den sprids ut direkt i rummet medan den i vedeldade kaminer stiger upp ur skorstenen. På det sättet förlorar du mycket av värmen som elden alstrar.