Såhär bokar du rätt seglarkurs i Stockholm

seglarkurs - Hurbuzz
seglarkurs i Stockholm

Oavsett om du vill lära dig att hantera en segelbåt eller bara vill fräscha upp dina seglarkunskaper är det en god idé att boka en seglarkurs i Stockholm. Den lär dig det du behöver kunna för att ge dig ut på sjön och hantera en segelbåt och följa sjöregler på ett korrekt sätt. Nedan följer några steg du kan gå igenom för att hitta en kurs och seglarskola som passar just dig och dina förutsättningar.

Fundera över dina kunskaper

Först och främst är det bra att faktiskt fundera över vilken nivå du ligger på för att hitta en passande kurs i segling. En del är anpassande för lite mer erfarna, medan andra går in på grundnivå för att lära ut till de som är totala nybörjare inom området. Genom att boka in dig på en kurs som är anpassad efter den kunskap och erfarenhet du har kommer du få ut betydligt mer av den. Många båtskolor erbjuder en mängd olika upplägg och ofta går det även att utöka med säkerhetskurser och livräddarkurser för den som önskar. Vill du ha det helt och hållet skräddarsytt efter dig gäller det att titta efter någon som kan erbjuda ett privat kurstillfälle.

Ska du gå kursen själv eller med en vän?

Nästa steg att fundera över är om du vill gå en seglarkurs själv eller tillsammans med någon annan. Vissa lär sig bättre när de tränar på egen hand, medan andra tycker det fungerar bättre att ha någon med sig. Kanske vill du boka en kurs tillsammans med din dotter eller son för att få hjälp under sommarens segelsemester och samtidigt få en härlig upplevelse tillsammans? Eller är det här något du vill göra på egen hand för att sedan kunna köpa den där segelbåten du alltid drömt om? Oavsett dina önskemål finns det seglarkurser som passar alla.

Har du egen båt?

Båtskolor är oftast utrustade med egna båtar som de lånar ut till kursdeltagarna under de dagar som utbildningen pågår. Det gör att du inte behöver ha en egen båt, utan får chansen att lära dig att segla på de som finns hos båtskolan. Har du däremot en egen båt finns det båtskolor som erbjuder privat utbildning på just denna där de anpassar sig efter den modell du har.

Leta reda på båtskolor i din närhet

När du funderat över vilken nivå du ligger på, om du ska gå kursen själv eller tillsammans med en vän och om du ska använda egen båt eller ej är det dags att börja leta upp båtskolor. Smidigast är såklart om den ligger i närheten av där du bor för att smidigt ta dig till och från utbildningsplatsen under den eller de dagar kursen pågår.

Kontakta båtskolan för mer information

Kontakta sedan båtskolan för att ta reda på mer kring deras seglarkurs och om certifikat ingår efter utbildningens slut. Ofta erbjuder skolorna bra information på deras webbplatser, men är det något särskilt du undrar över är det alltid smart att ringa eller skicka ett mail.