Så arbetar en flyttfirma i Stockholm – intressanta saker att känna till om din flyttfirma

Flyttfirma Stockholm | Hurbuzz

Att anlita ett flyttföretag är vanligt och något som blivit alltmer populärt efter införandet av RUT-avdraget år 2003. Genom RUT-avdraget får privatpersoner en prisreducering på hela 50 % av arbetskostnaden (på upp till 50 000 kronor per person/år). I hushållsnära tjänster ingår bland annat flytthjälp och flyttstädning.

Många funderar över huruvida det är värt priset att anlita en professionell firma till flytten. Kan man inte bara göra det själv? Många väljer att utföra flytten på egen hand, för att snart märka att det var betydligt mycket mer jobb än vad man först hade trott. Det är därför vi tänkte gå in lite mer på flyttföretagens olika yrkesroller. Vem gör vad och hur fungerar det egentligen? Den kanske mest välkända arbetsrollen inom flyttföretag är flyttkarlarna, eller flyttgubbar som man ofta sa förr. Flyttkarlarna är de som utför själva packningen och de tunga lyften.

En annan viktig yrkesroll hos en flyttfirma i Stockholm är chauffören. Ibland är chauffören också en flyttkarl, men så är inte alltid fallet. Många gånger finns det med en chaufför med C-körkort (för att framföra större lastbilar) vars roll är att köra flyttlasset. När det kommer till större flyttföretag är det vanligt att även en arbetsledare är med. Arbetsledarens roll är att hitta lösningar på olika problem, planera inför olika flyttar och kommunicera med hela teamet så att alla är med på vad som gäller.

För dig som ska flytta och som ännu inte bestämt dig för om du ska anlita en flyttfirma eller inte, kan det vara bra att känna till både för- och nackdelar. När du själv ska flytta slipper du att lägga pengar på ett flyttföretag, även om du själv då måste stå för jobbet. Du kan dessutom flytta lite åt gången om du har möjlighet. Har du ont om en tid på måndagen kanske du kan flytta på tisdagen istället? Anlitar du en flyttfirma gäller det att hålla tiderna då du bokar in företaget i förväg.

Det finns även nackdelar med att flytta själv, bland annat sliter det på kroppen mycket mer än vad man kan tro. Det är lätt hänt att dra på sig både ryggskott och värkande knän efter ett par dagars packande och bärande. Anlitar du istället en flyttfirma i Stockholm får du hjälp av ett helt team med flyttkarlar som hjälper dig. Och pris för flyttfirma i Stockholm då? Priset för en flyttfirma ligger vanligtvis mellan 350 och 550 kronor i timmen. Priserna kan variera lite beroende på vad som ingår i tjänsten samt i vilken stad flytten ska ske. Fördelen med att leja bort flytten till ett företag är att det går smidigt. Betydligt smidigare än att flytta själv. Tiden som du sparar på att flytta kan du lägga åt allt annat som ska göras. För en flytt innebär ju fler saker än packning. Du måste både anmäla adressändringen, säga upp och teckna nya elavtal och boka sophämtning med mera. Tack vare RUT-avdraget kan många idag ha råd att betala det pris en flyttfirma i Stockholm begär. Ett tips är att alltid jämföra ett par olika företag och begära offert för att jämföra priserbjudandena.