Skapa dina drömmars uterum genom återförsäljare i Stockholm

Bygga ett uterum i Stockholm | Hurbuzz

Ett uterum är ett utmärkt sätt att förlänga hemmet och ta det ut i trädgården. Det skapar en flytande gräns mellan inne och ute och gör att du kan njuta av din tomt även när temperaturen sjunker och luften blir allt för kylig för att sitta utomhus. Har du funderat på att bygga ett uterum och bor i Stockholm kommer här några steg du kan följa för smart planering och för att hitta de bästa återförsäljarna och byggarna som kan hjälpa dig att uppnå det resultat du alltid drömt om.

Börja med att titta på reglerna

Oavsett om du planerar att bygga ett uterum som tillbyggnad på ditt befintliga hus eller ett fristående inglasat uterum genom byggföretag i Stockholm så gäller det att du har koll på bygglovsreglerna. För att du ska slippa ansöka om bygglov krävs det att uterummet följer de så kallade attefallsreglerna, vilka säger att byggnaden max får vara 15 kvm stor, inte stå närmare än 4,5 m från fastighetsgränsen samt inte vara högre än bostadshusets nock (4 m vid fristående uterum). Du måste dock göra en anmälan till byggnadsnämnden för att få lov om startbesked och slutbesked. Följer du dessa regler och får godkänt från byggnadsnämnden är det bara att sätta igång att bygga ditt uterum. I Stockholm finns flera professionella återförsäljare och byggföretag som du kan ta hjälp av, vilket tar dig till nästa steg.

Hitta en professionell återförsäljare eller byggföretag som kan hjälpa dig med ditt uterum i Stockholm

Nästa sak att fundera över är om du vill bygga uterummet på egen hand eller om du vill ta hjälp av ett byggföretag. Kika runt på nätet för att se vilka återförsäljare som erbjuder uterum i Stockholm och vilka kunskaper det krävs för att upprätta dessa på din tomt. Känner du att det blir en allt för krävande uppgift att genomföra på egen hand är det i stället bättre att ta hjälp av hantverkare som är experter inom området.

Glöm inte solskydden

När du ska bygga ett inglasat uterum i Stockholm kan det vara en god idé att se till att det blir vinterbonat. På så sätt kan du njuta av det året runt, även när utomhustemperaturen är låg och snön ligger djup utanför. Glöm heller inte att inreda med smarta solskydd för att stänga ute solen under årets varmare månader. Ett inglasat uterum kan annars bli olidligt varmt och omöjligt att vistas i. Med kvalitativa solskydd blir uterummet inte bara lättare att hålla svalt och behagligt, utan det får också en betydligt snyggare och mer inbjudande atmosfär. Ta hjälp av en återförsäljare av solskydd och gardiner i Stockholm för att ta fram en lösning som passar just ditt nya uterum.