Tips för inredning av hall – dekoration, möbler och stil

Vardagsrum dekorerat med möbler | Hurbuzz

Eftersom hallen egentligen är det enda utrymme som varje gäst garanterat kommer att se är detta kanske hemmets viktigaste utrymme. Ändå är det lätt att glömma bort denna del när det kommer till inredning och design. Nedan följer därför tre tips som du kan använda för att skapa en välkomnande och praktisk hall med smakfull dekoration.

Förvaring, förvaring och åter förvaring

En av de viktigaste egenskaperna när det kommer till hallen är att den ska ha gott om förvaring. Mer förvaring än du egentligen tror att du behöver då det alltid kommer behövas mer plats för skor, jackor, mössor och vantar. Det är ett enkelt sätt att hålla ordning och reda och göra det mer lättstädat. Hallen är trots allt hemmets första intryck och då är det ju så mycket härligare när det inte ligger saker överallt. Förvaring behöver dock inte vara tråkig, tvärtom. Med den kan du vara kreativ och använda dig av inbyggda insatser anpassade för rummet. På så kommer de fungera som en vacker och iögonfallande detalj i din entré med en touch av hantverk och karaktär. Satsar du på inbyggd förvaring tar den heller inte upp onödigt utrymme och lämnar istället plats åt vacker dekoration.

Låt stilen visa vem du är

Låt gästerna se vem du är redan när de kliver in i hallen. Är ditt hem lantligt eller modernt, stilrent eller färgsprakande? Låt stilen återspegla resten av hemmet och dekorera med små personliga detaljer som ger liv och personlighet åt rummet. Har du en liten hall är det en god idé att låta den vara ljus och avskalad för att ge sken av en öppnare yta. Genom att montera speglar på väggarna kommer det att kännas större samtidigt som de fungerar som en praktisk detalj för att ta en sista check av dig själv innan du går hemifrån.

Glöm inte belysningen

Precis som när du ska designa ett kök är det viktigt att skapa rätt belysning i hallen. Det ska vara enkelt att hitta saker som ligger undangömda i garderober och ingen ska behöva snubbla över skor på golvet för att det är för mörkt. Med anpassningsbar hallbelysning kan du välja om du vill ha ett starkt eller mjukt sken beroende på tillfälle.

Du som vill ha hjälp med att inreda din hall kan kontakta inredningsarkitekt. De är en inredningsbyrå med tjänster där du förutom att få hjälp med din hall även kan få hjälp att renovera ditt sovrum, badrum eller kök.