Trött på grått och trist väder? Varför inte boka in härliga golfresor weekend till värmen?

Golfresor med Sunbirdie | Hurbuzz

Går du också runt och suckar högt av hopplöshet. Vinterhalvåret i Sverige är ingen lätt match och ibland känns det som det aldrig ska bli vår. För att korta ner kylan kan du alltid boka in en kortare golfresa!

Många är vi, världen över, som älskar att spela golf. Det är något både spännande och utmanande men samtidigt avkopplande med den här sporten. Den sammanbinder alla åldrar, kvinnor som män, och kan dessutom spelas i mängder av länder världen över. Oavsett om du har spelat i många år eller är helt ny till golfvärlden, finns det många roliga resor att ta del av. Varför inte boka in en kort weekendresa med ditt kompisgäng? Unna er ett par dagar i värmen och på banan.

Du kan hitta paketresor med huvudfokus på just golf online. Bland annat finns det ett stort urval av prisvärda weekend- och golfresor till länder som Italien, Spanien och till och med Thailand. Beroende på hos vilken arrangör du väljer att boka resan hos kan programmet skilja sig en del. Fundera lite på hur du skulle vilja att short stay golfresor såg ut om de var i din regi. Många gillar att allt är förberett från morgon till kväll med aktivitetsprogram och liknande. Andra resenärer vill hellre komma och gå fritt till golfbanan och på egen hand lägga upp sin tid. Något mittemellan? De researrangörer som hjälper dig boka golfresor weekend har oftast bra kontaktnätverk med såväl golfbanan samt med omkringliggande bostäder. 

Beroende på hur många ni är som ska resa samt vilka behov och önskemål ni har gällande boendet, finns oftast både lägenheter, villor och hotell att välja bland. En kortare golfresa som exempelvis short stay golfresor är oftast på tre till sju dagar långa och vanligtvis är just boende samt själva golfen inkluderad i priset. Det är inte ovanligt att man själv köper sitt flyg. Då blir det lättast för dig att välja vilken flygplats du vill åka från och vilken tid som passar bäst. Det kan ju hända att du vill passa på att utforska andra saker i den stad du besöker efter att golfdagarna är slut.

Om du vill komma undan lite billigare brukar det oftast vara förmånligt att leta upp prisvärda weekend och veckoresor hos researrangörer. Fokusera på företag som anordnar just golfresor, annars kan det bli svårt att få ner priserna då andra researrangörer inte alltid har det stora nätverk inom golfen som ett golfinriktat företag har. Kom ihåg att kolla upp extratjänster som bagageleverans. När du reser med stor och tung golfutrustning får du räkna med att orken sinar. Det finns dock företag som hämtar ditt bagage hemma hos dig och levererar fram till flygplatsen och vice versa.