Vallejo färg — vad är den bra till, och var får du tag på den i Stockholm

Vallejo färg — vad är den bra till, och var får du tag på den i Stockholm | Hurbuzz

För den som nyligen har börjat syssla med antingen målning eller hobbyarbeten av olika slag så har antagligen en helt ny värld av kunskap, redskap och produkter öppnat upp sig. Det finns många olika märken att välja mellan, och många som diskuterar saker som vilken färg som passar bäst till airbrush eller tavelmålning, eller vilka hobbyjärnvägsmärken som är de bästa för en svensk marknad och så vidare.

Idag ska vi prata lite mer om Vallejo färg, ett märke som du antagligen kommer stöta på någon gång när du utforskar den kreativa, pysslande världen. Vallejo är från början ett amerikanskt färgföretag som gjorde färg till tecknade filmer. Under nittiotalet och början av tvåtusentalet utvecklades företaget till det de är idag, med ett flertal linjer av färgalternativ, bland annat för målning av tavlor, ofta i akryl, för dekorativ målning av olika material, men även såklart för modellmålning, där de på senare tid blivit stora inom air brushing.

Air brushing har spridit sig genom modellbyggesvärlden som en löpeld, och det finns såklart många fördelar med att kunna få jämna och harmoniska övergångar mellan olika färgnyanser utan att behöva arbeta i timmar med resultatet. Här har Vallejo blivit stora, med ett stort urval av färger och övriga produkter runtom air brush, som till exempel thinner, cleaner, hela airbrush-system och så vidare.

Men Vallejo behåller även sin storhet på de andra färgområdena, där Vallejo färg set med akrylfärger och liknande brukar vara populära, kanske speciellt för nybörjare som vill testa eller utveckla sina kreativa färdigheter med kvalitativa färger.

Men var får man då tag på Vallejo och deras färger i Stockholm? Jo, man kan självklart besöka någon av de stora kedjornas butiker och fråga, där det ofta finns ett visst utbud av Vallejos färger, och man kan även besöka Materialbutiken, en hobbybutik i Stockholm med bas på Södermalm. Fördelen med att besöka den typen av hobbybutik som detta är, är att de satsar på att beställa in de produkter som kunderna efterfrågar, vilket kan vara mycket trevligt om man har bestämt sig för att ”nej, jag vill ha JUST den där färgen från Vallejo som jag såg på nätet och som det inte går att få tag på någonstans”. Dessutom kan det vara skönt om man är nybörjare att få hjälp med vilken typ av färger som kan vara bra att köpa som en grunduppsättning, och då kan det vara bra att prata med kunnig personal som har stor erfarenhet av märket och hobbyverksamhet.