Var kan man köpa exklusiv Rolex klocka i Stockholm? Så hittar du rätt modell och försäljare

Var kan man köpa exklusiv Rolex klocka i Stockholm? Så hittar du rätt modell och försäljare | HurBuzz

Rolex är tvivellöst en av världens mest eftertraktade klocktillverkare. De har en lång och anrik historia som tog sina första steg 1908, då företaget grundades av Wildsdorf i Schweiz. Om du är redo för din alldeles egen klocka har vi tipsen för hur du hittar rätt.

Steg 1 – Modell

Precis som andra klocktillverkare har även Rolex ett stort sortiment med exklusiva klockor. De har under åren producerat några modeller som blivit lite av legender. Den mest kända klockmodellen är utan tvekan Submariner. Submariner är en tidlös dykarklocka som lanserades första gången 1953. Den har bland annat blivit uppmärksammad då den bars av James Bond spelad av Sean Connery i Thunderball år 1965. Andra omtyckta modeller är DateJust som är den första klockan i världen med självuppdragande kronometer med datumdisplay. Därtill hittar du GMT Master, en modell framtagen för piloter, Day-Date, en otroligt lyxig klockmodell som ofta är i guld samt Daytona, en racinginspirerad klocka. När du funderar över att köpa en äkta Rolex är det bra att börja undersöka vilken klockmodell som intresserar dig. Vill du ha något som passar till alla tillfällen? Eller vill du hellre satsa på något mer iögonfallande för finare tillfällen?

Steg 2 – Begagnad eller ny?

Nästa steg är att komma fram till om du vill köpa Rolex klocka i begagnat eller nytt utförande. Båda alternativen kommer med sina för- och nackdelar. En begagnad klocka är i regel billigare av naturliga skäl, men du har stora möjligheter att hitta en riktigt fin vintageklocka. Nackdelen kan vara att det är svårare att hitta pålitliga försäljare av begagnade klockor, exempelvis om du funderar på att handla online. Fördelen med att köpa en ny Rolex är att klockan har garanti, den är helt oanvänd och har ett högt andrahandsvärde. Nackdelen är att priset är högt. Men å andra sidan är det en bra investering.

Steg 3 – Trovärdig försäljare

Har du bestämt dig för att köpa Rolex klocka i Stockholm? Då är det dags att börja leta upp rätt försäljare. I huvudstaden finns det gott om klockförsäljare och det är viktigt att hitta rätt. Du vill dels att butiken i fråga ska ha den modell du letar efter samt att du kan läsa dig till bra recensioner. Du kan alltid besöka butiken innan det är dags för att få en känsla för servicen och expertisen. Be om att få prova klockan runt handleden och kanske jämföra med andra modeller. Var kan man köpa exklusiv Rolex klocka i Stockholm då? Genom en snabb sökning på internet kommer du ha hittat flera förslag på fysiska butiker med gott omdöme.